
Fantastiska Pizzerian Güerrin
Når nesten halvparten av den argentinske befolkningen er av italiensk avstamning, skulle man tro at det finnes en kultur for tynn, steinovnsbakt pizza i byen. Men nei, den argentinske pizzaen, som finnes på hvert gatehjørne i byen, er ikke som den italienske.

Denna text har översatts med hjälp av artificiell intelligens.
Se originalversionen av artikeln här.Argentinsk pizza har en tjock och mjuk skorpa och den största mängden ost du någonsin sett i ditt liv. Det är omöjligt att inte bli beroende.
Det finns lite sås, mer ost och, om du vill, en fainá. Detta är en tät kaka av kikärter placerad ovanpå skivan.

Till sin pizzan beställer lokalbefolkningen en kall liter (jarra grande) av nationalölet Quilmes, eller det söta, vita dessertvinet moscato.
I djungeln av olika traditionella pizzerior hittar du restaurangen Güerrin, som ligger på "broadway" avenyn Corrientes med många teatrar och biografer. Många argentinare skulle hävda att Güerrin erbjuder den bästa pizzan i Buenos Aires.

Sedan 1932 har köket serverat "napo" (tomater, vitlök, gröna oliver, torkad oregano och ost), "muza" (mycket mozzarella), "jamon y morrones" (delikatessskinka, rostad röd paprika och ost) och "fugazzeta" (ost med lök och mer ost), bland annat.

Det här stället blir fullt varje kväll, så om du inte äter tidigt (före 21.00) kan du behöva vänta lite.
enligt ámbito.com,Cirka 1 500 pizzor säljs på Güerrin varje dag!
Du kan också välja att äta din pizza stående om du inte har för mycket tid innan du rusar vidare till någon av de närliggande teatrarna.

Det uppskattas att omkring 1 200 pizzerior säljer 14 miljoner pizzor varje år i Buenos Aires.
Pizza blir inte mer Porteño än på Güerrin.
